Om Jason Watt

Jason Watt er et kendt ansigt i motorsportsverdenen, hvor han fik sin debut som professionel racerkører i en alder af kun 10 år. Titler og trofæer fra diverse motorløb i ind- og udland stod i årene herefter i kø. I 1985 kunne han kalde sig danmarksmester i "karting" og året efter også nordisk mester. Han fik sin debut i Formel 1 i 1992 og i årene herefter oplevede han for alvor sin professionelle karrieres gennembrud, da han blev engelsk mester og verdensmester i Formel Ford og europamester i Opel Lotus. Í disse år blev han mere end bare et kendt ansigt i motorsportsverdenen, men også hos hele ”familien Danmark”. Hans privatliv og hans professionelle karriere kørte på skinner – indtil 1999. Jason Watt var udsat for en tragisk motorcykelulykke, der endte med at koste ham førligheden og i dag er han derfor lam fra brystet og ned.

Efter en skæbnesvanger ulykke som denne, ville de fleste mennesker miste modet og ”kaste håndklædet i ringen”, men Jason var fast besluttet på at ulykken ikke skulle komme i vejen for, at han forsat aktivt kunne dyrke sin store interesse for motorsport. Via et intens og smertefuldt genoptræningsforløb kæmpede han sig tilbage og allerede et år efter ulykken var han at finde på startlisten i den danske motorsports superliga – Danish Touring Championship – men denne gang i en håndbetjent racerbil med specialgearkasse, skifteknapper på rattet og håndbremse. Netop i dette løb kom han øverst på skamlen i 2002, hvor han samtidig blev den første og eneste person med handicap, der vinder et nationalt mesterskab.

I dag har Jason lagt sin aktive karriere på hylden, men han er stadig stærkt involveret i sporten. Han fungerer som teamchef for sin søn Noah, som har stor succes på internationalt plan i gokart – der hvor det hele begyndte for Jason. I foråret 2013 kunne danskerne opleve ham i Tv2 programmet ”Jason og soldaterne”, hvor han hjælper benamputerede tidligere soldater til at komme ud at køre racerbil. 

Kontakt

Du skal være velkommen til at udfylde formularen, hvis du har et spørgsmål eller en forespørgsel til Jasons foredrag.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.